Capcom wil verder met westerse ontwikkelaars

Kevin (KoosyNL)

Ondanks de tegenvallende verkoop van 'Bionic Commando' (2009) en Dark Void (2010) wil uitgever Capcom meer samen gaan werken met westerse ontwikkelaars. Bedrijven buiten Japan zullen mogen werken aan games met gevestigde personages en universele thema's, schrijft gamesite Gamasutra.

Het in Japan gevestigde Capcom wil voet aan wal krijgen in Europa en de Verenigde Staten. Vorig jaar maakte het inmiddels failliete Zweedse bedrijf Grin de game 'Bionic Commando'. Het spel verkocht bij de lancering slechts 27 duizend stuks. "Dit toont aan dat het lastig is om de ontwikkeling van een nieuwe game uit te besteden aan bedrijven aan de andere kant van de oceaan."

Ook de recent uitgebrachte actiegame 'Dark Void' verkoopt niet naar verwachting. Deze game is ontwikkeld door het Amerikaanse Airtight Games.

In de toekomst zullen nieuwe series alleen nog maar in Japan ontwikkeld worden. Westerse ontwikkelaars zullen alleen nog maar aan bestaande Capcom-series mogen werken, series die bekend zijn in westerse contreien.