Nieuw Bioshock 2 personage onthuld

Victor (albedo)

Bioshock 2 ligt bijna in de winkels, op 9 februari om precies te zijn. Op de valreep introduceert ontwikkelaar 2K Marin nog een nieuw personage, Augustus Sinclair. Een 'vriendelijke monster' volgens Jordan Thomas, creative director van 2K Marin. Van tijd tot tijd zal hij je dwarsbomen, maar is tevens een handig bondgenoot.

Als je het eerste deel hebt gespeeld, dan klinkt deze naam je waarschijnlijk bekend in de oren. Sinclair was een van de kopstukken in de wetenschappelijk gemeenschap van Rapture en speelde met zijn bedrijf Sinclair Solutions een belangrijke rol in de ontwikkeling van de plasmids. Waar Fontaine een nihilist was, is Sinclair dit zeker niet. Hij improviseert veel en past zijn regels voortdurend aan. 

Zowel in de singleplayer als in de multiplayer krijgt Sinclair een belangrijke rol. Hoewel je hem de multiplayer niet persoonlijk tegen het lijf loopt, is zijn aanwezigheid duidelijk merkbaar. Spelers schrijven zich in bij de Sinclair Solutions Home Consumers Rewards Club, waar deelnemers nieuwe plasmids op elkaar mogen testen. Om te zien welke rol Sinclair precies heeft in Bioshock 2, moeten we nog een weekje wachten.