[NHL] Gerenoveerde Flames kunnen alsnog niet winnen

Denny (nyny83)

De Calgary Flames hebben ondanks een ruil met de Toronto Maple Leafs, waarin zeven spelers betrokken waren, niet kunnen winnen van de Philadelphia Flyers. De Flames wisten met hun nieuwe opstelling slechts achttien schoten op doel te produceren en verloren met 3-0 van de sterk spelende Flyers.

Een dag voor deze wedstrijd werden Dion Phaneuf, Fredrik Sjostrom en belofte Keith Aulie weggeruild naar de Maple Leafs in ruil voor Matt Stajan, Niklas Hagman, Ian White en Jamal Mayers. De Flames hoopten hiermee vooral scorend vermogen binnen te halen. Stajan en Hagman scoren redelijk wat goals vanaf de tweede of derde line, en White is een onderschatte offensief ingestelde verdediger. Dit kostte de Flames echter wel hun beste verdediger, Dion Phaneuf, die ook nog maar 24 jaar oud is en dus nog steeds beter kan worden.

Het gewenste effect bleef in ieder geval in de eerste wedstrijd nog uit. Ondanks het schok-effect dat zo'n grote ruil normaal gesproken heeft speelden de Flames een matte wedstrijd. "We wisten niet genoeg te creëren, schoten te weinig op doel en zij waren scherp bij de kansen die ze kregen. We zullen gewoon beter voorbereid moeten zijn", aldus de nieuweling Stajan.

Man van de wedstrijd werd uiteindelijk Flyers-goalie Ray Emery, die een shutout behaalde. Mike Richards scoorde tweemaal voor de Flyers. Zijn eerste goal was uit een schot van Simon Gagne die afketste van Flames-verdediger Jay Bouwmeester. Richards kon hierna eenvoudig binnentikken. Zijn tweede goal kwam in de powerplay in de derde periode. Claud Giroux scoorde tussendoor met zijn backhand uit een pass van Arron Asham.

"We hadden vanavond veel mensen die niet goed speelden. We waren gewoon niet scherp genoeg en speelden te afwachtend", zei Flames-coach Brent Sutter. Flyers-coach Peter LaViolette was vanzelfsprekend een stuk blijer met het spel van zijn team. "Dit is de eerste keer sinds tijden dat we 60 minuten lang een goede wedstrijd speelden."

Uitslagen NHL

Thuis Uit Uitslag
Calgary Flames Philadelphia Flyers 0-3
Pittsburgh Penguins Buffalo Sabres 5-4
Florida Panthers Anaheim Ducks 0-3
Edmonton Oilers Carolina Hurricanes 4-2