'Nieuwe Bourne-film zonder Matt Damon'

Redactie

De vierde film rond Jason Bourne zou wel eens een prequel kunnen worden waar Bourne-acteur Matt Damon niet in te zien zal zijn. Dit vertelde Damon zelf aan een reporter van tijdschrift Empire bij de Londense première van de film 'Invictus' op zondag 31 januari.

"Er zal waarschijnlijk één of andere prequel komen met een andere regisseur en hoofdrolspeler voordat wij (Damon en regisseur Paul Greengrass, red.) er zelf nog één doen", zo vertelde de Bourne-acteur van het eerste uur. "Ik denk namelijk dat het voor ons nog wel een jaar of vijf zal duren voor we zover zijn, want we hebben een script nodig."

Het is niet duidelijk of deze uitspraken gebaseerd zijn op daadwerkelijke plannen van filmstudio Universal, of dat Damon dit ter plekke op de Londense rode loper verzon. Een vierde Bourne-film werd onlangs op de lange baan geschoven nadat bleek dat regisseur Paul Greengrass deze niet wilde regisseren. Matt Damon liet hierop weten dat hij nog steeds staat achter zijn uitspraak dat hij geen nieuwe Bourne-film zou maken zonder Greengrass.

Volgens Damon staan zowel hijzelf als de studio open voor ideeën voor een goed verhaal voor een opvolger van de succesvolle derde Bourne-film 'The Bourne Ultimatum': "Als je ideeën hebt, bel Universal dan vooral. Die zullen erg blij zijn als je daarover contact met ze opneemt."

Bourne-fans met ontwenningsverschijnselen kunnen Matt eind dit jaar alweer in een actiefilm zien als de film 'The Adjustment Bureau' in première gaat.