'Tung testcoureur bij Renault'

Peterselieman

Het lijkt er op dat Ho-Pin Tung de nieuwe testcoureur bij het Formule 1-team van Renault wordt. De Chinese Nederlander zal de plaats bij het Franse team volgens de Belgische media dan wel moeten gaan delen met Jerome D’Ambrosio. Naast Robert Kubica zal Vitaly Petrov volgens AUTOhebdo dan de tweede racecoureur worden. De Rus zou komende zondag al gepresenteerd worden.

"Ik zou al tevreden zijn met een functie als testrijder, maar het spreekt voor zich dat ook ik liever zou racen in 2010. Het wordt afwachten, maar we hopen snel met een bekendmaking voor de dag te komen," zei Tung eerder deze week nog tegen GPUpdate.

Mocht Petrov zondag in Valencia bevestigd worden als tweede coureur dan neemt hij vijftien miljoen euro mee. Renault-teambaas Eric Boullier zei eerder dat hij alleen een goede coureur in de auto wil. "Mensen zeggen dat we Petrov willen vanwege zijn geld, maar hij is zeker niet de rijkste coureur waarmee we praten. Het zou fijn zijn als we zijn talent en geld wisten te combineren, maar hij staat niet bovenaan mijn lijst."