Ferrari verwacht veel van F10

Peterselieman

Ferrari wil na het mislukte jaar 2009 weer voor de wereldtitel gaan in 2010. Het team uit Maranello lanceerde vandaag de F10, die in alle opzichten een verbetering is van de F60. De aerodynamica is veel beter, terwijl ook de motor verbeterd is door deze veel zuiniger te maken. Dit moet ten opzichte van vorig jaar veel winst op gaan leveren.

Het Italiaanse team begon al in het voorjaar van 2009 aan het ontwerpen van de F10. Nadat de ontwikkeling van de F60 afgelopen zomer stopgezet werd, ging alle aandacht uit naar de nieuwe bolide. Vanwege de dubbele diffuser is veel tijd in het ontwerpen van de achterzijde van de nieuwe auto gaan zitten. Uit dit deel van de auto is op de baan tijdwinst te boeken, omdat de luchtstromen zo beter geleid worden, wat meer downforce oplevert.

Coureur Ferando Alonso begint aan zeijn eerste seizoen bij Ferrari en hoopt meteen hoge ogen te kunnen gaan gooien met de F10. "Ik wil het team enorm bedanken voor het harde werken in de afgelopen paar maanden. Verder wil ik de sponsors en partners bedanken. Ook zij hebben erg hard gewerkt. We zijn nu klaar om de uitdaging aan te gaan en om het maximale uit de nieuwe auto te halen. Felipe en ik vormen samen een sterk team en hopelijk kunnen we alle fans van Ferrari erg trots maken door met deze wagen het kampioenschap binnen te halen," zei de Spanjaard vandaag tijdens de presentatie in Maranello.

Zijn teamgenoot Felipe Massa keert terug op het hoogste niveau na een half jaar weg te zijn geweest na een ongeval in Hongarije. "Dit is een speciaal moment, aangezien we het vorig jaar heel moeilijk hadden, met het ongeluk en alles. Ik sta nu te popelen om weer aan het werk te gaan. Ik hoop dat dit een zeer competitieve auto is en dat we hiermee voor het kampioenschap kunnen gaan."