Drie testcoureurs voor Ferrari in 2010

Peterselieman

Ferrari zal het jaar 2010 aan gaan vangen met drie testcoureurs. Giancarlo Fisichella zal bij de races als derde coureur achter Felipe Massa en Fernando Alonso gaan fungeren. Luca Badoer en Marc Gené zullen daarnaast ook aanblijven bij het team uit Maranello.

"Op rijdersgebied hebben we geen problemen. We hebben Felipe Massa, die enthousiaster is dan ooit tevoren, en Fernando Alonso, die twee keer wereldkampioen is geworden, in 2005 en 2006. Verder hebben we Giancarlo Fisichella als derde coureur en hebben we met Marc Gene en Luca Badoer twee zeer ervaren testcoureurs in het team," zei Ferrari-president Luca di Montezemolo vandaag bij de presentatie van de F10.

Badoer is al sinds 1997 de testcoureur voor het Italiaanse team. Hij mocht vorig seizoen twee races rijden als vervanger voor de geblesseerde Felipe Massa. Gené is sinds 2005 verbonden aan Ferrari, terwijl Giancarlo Fisichella vorig jaar binnen werd gehaald. Deze Italiaan maakte de overstap van Force India naar Ferrari als tweede vervanger van Massa, maar kon geen potten breken. Hij had voor dit jaar toestemming om bij een ander team te gaan rijden, maar koos er voor om in Maranello werkzaam te blijven.