Loeb: "Räikkönen zal het goed gaan doen"

Peterselieman

Rallywereldkampioen Sébastien Loeb denkt dat Kimi Räikkönen het in het World Rally Championship goed zal gaan doen. De Fin maakte afgelopen winter de overstap van het Formule 1-team van Ferrari naar de rallysport, waar hij een contract tekende bij het Citroën Junior Team. Loeb is van mening dat The Iceman de snelheid heeft om het goed te gaan doen.

Het rallydebuut voor het Franse merk zal Räikkönen dit weekend maken in de Arctic Rally in Finland. Hij zal daar samen met tweede rijder bij het hoofdteam van Citroën Daniel Sordo in actie komen. "Het is van te voren heel lastig te zeggen hoe hij het zal gaan doen," zei Loeb. "Afgaande op wat hij vorig jaar in de Rally van Finland deed, kwam hij erg dicht in de buurt van het tempo van de Groep N-wagens, wat erg goed is. Je kunt duidelijk zien dat hij een auto kan besturen, hij is zonder twijfel een goede coureur."

Räikkönen heeft in Finland al enkele dagen met de C4 kunnen testen. De Fin zal dit jaar wederom co-rijder Kaj Lindström naast zich krijgen. In Rovaniemi kan hij onder rally-omstandigheden met dezelfde crew gaan samenwerken als waar hij de rest van het seizoen de hulp van zal gaan krijgen.