'Ook Veendam op de rand van de afgrond'

Peterselieman

Het kan zomaar zijn dat er in de provincie Groningen maar één betaald voetbalclub overblijft. BV Veendam heeft ook voor de maand januari moeite om aan de betalingsverplichtingen te voldoen.

De Groningers besloten om financiële hulp te vragen bij hoofdsponsor Koos Gjaltema, maar hij ging niet in op de noodoproep van de Veendammers. "Ik heb geen vertrouwen in het bestuur", zei hij tegenover Voetbal International. "Er moet echts iets gebeuren. Anders komt het einde voor Veendam heel erg dichtbij."

Na dit seizoen wil de ondernemer, die ook de Groningse ijshockeyvereniging Grizzlies financieel bijstaat, als hoofdsponsor stoppen bij de club van trainer Joop Gall. Door het wegvallen van de hulp van Gjaltema komt de club nu in financiële problemen. Vorig jaar nog pompte hij nog wel 25.000 euro in de club, maar Gjaltema wil het daar nu bij laten. De man verwacht nu dat de club binnenkort surseance van betaling moet aanvragen.

Mocht Veendam omvallen dan is het de tweede club dit seizoen die uit de Jupiler League wordt gehaald. Eerder vandaag werd er door de naam van HFC Haarlem definitief een streep gezet. Dit zou eveneens gevolgen kunnen hebben voor de degradatieregeling.