FOTA zal regelwijzigingen niet overhaasten

Peterselieman

De Formula One Teams' Association (FOTA) wil niet op een overhaaste manier beslissingen gaan nemen. Voorzitter Martin Whitmarsh zei dat zijn organisatie alleen met maatregelen wil komen die het spektakel verbeteren en snel dingen wil wijzigen die uiteindelijk achteraf niet blijken te werken.

"De FOTA heeft veel inspanningen geleverd om de kosten in de Formule 1 te reduceren, wat de kans dat teams overleven en hopelijk gaan bloeien vergroot. We hebben een aantal interessante initiatieven, maar er is geen toverstafje voor alles," zei Whitmarsh. "De FOTA zal doorgaan met het ontwikkelen van ideeën en veranderingen, maar we moeten de sport niet in één dag op zijn kop willen zetten. We zijn ons er van bewust dat we de reputatie van de sport moeten bewaren terwijl we het spektakel vergroten. De FOTA moet hier samen met de FIA, CVC en de FOM continue aan werken."

"Wij hebben ideeën, Bernie heeft ze ook, dus we moeten samenwerken in plaats van dat de FOTA bepaalt wat er gaat gebeuren. Wij blijven doorgaan met ons deel te doen om de sport op de best mogelijke manier te verbeteren," zei Whitmarsh die aankondigde dat zijn organisatie weer met een enquête voor de fans komt. Hij wil hierbij inzetten op de fans die de sport nu nog mondjesmaat volgen, maar in de toekomst grote fans moeten worden. De mening van het publiek zal uitgewerkt worden in concrete plannen.