[Upd] Mercedes GP toont nieuwe livery

Peterselieman

Mercedes Grand Prix Petronas heeft in het Mercedes-Benz Museum in Stuttgart de aftrap gegeven van de teampresentaties in het Formule 1-seizoen 2010. De Duits/Britse renstal toonde aan het publiek nog niet de auto voor 2010 maar alleen het kleurenschema dat in het nieuwe seizoen gebruikt zal gaan worden. De MGP W01 zal op 1 februari in Valencia het levenslicht zien.

"Ons team heeft vorig jaar en gedurende de winter hard gewerkt aan het ontwikkelen van de MGP W01 en iedereen kijkt dan ook uit naar de test in Valencia volgende week," zei teambaas Ross Brawn. "We hebben twee uitstekende coureurs in Nico (Rosberg, red.) en Michael (Schumacher, red.), die een van de meest opwindende en beste rijdersduo's op de grid zullen vormen."

"Eindelijk begint het Formule 1-seizoen 2010," zei Schumacher. "Ik sta helemaal achter deze nieuwe uitdaging. Dit seizoen voelt als een nieuw begin voor me en ik ben erg gemotiveerd. We hebben kampioensteam en ik kan dan ook niet wachten in Valencia in de nieuwe auto te stappen. Ik ben er van overtuigd dat Mercedes GP dit seizoen voor de beide kampioenschappen kan gaan vechten. Het rijden voor Mercedes-Benz maakt voor mij de cirkel weer rond, omdat ik mijn racecarrière ook met de ster op mijn helm begon. Dat is een andere reden waarom ik niet wachten totdat de competitie losbarst."

Ook Nico Rosberg kan niet wachten tot de start van het nieuwe seizoen. "Het onderdeel uitmaken van het nieuwe team met Zilverpijlen en racehistorie van het team zorgt voor veel trots en motivatie bij mij. Sinds november toen ik bij het team tekende heb ik veel tijd doorgebracht in de fabriek in Brackley, bij Mercedes-Benz High Performance Engines in Brixworth en in Stuttgart. Ik ken nu het hele team, heb gezien hoe hard iedereen werkt aan de nieuwe auto en daarom kan ik niet wachten om volgende week in Valencia te gaan rijden. Ik kijk er naar uit om met het hele team te gaan werken en ik ga mijn best doen om ze dit jaar te belonen met goede resultaten op de baan."

Livery Mercedes Grand Prix 2010
De nieuwe livery van Mercedes Grand Prix

Update:

Inmiddels zijn er meer afbeeldingen beschikbaar. Kijk hieronder voor een impressie

Presentatie bolide

Livery Mercedes GP schuin van voren

Livery Mercedes GP van voren

Coureurs Mercedes Grand Prix