Dag van de waarheid voor Timmer

JJdJ1984

Marianne Timmer krijgt vandaag haar laatste kans om een Olympische ticket te pakken. De 35-jarige schaatsster zal in Thialf de 1000 meter moeten winnen om alsnog naar Vancouver te gaan. Tijdens deze 1000 meter zal Timmer het moeten opnemen tegen Ireen Wüst en Natasja Bruintjes.

Twee maanden geleden nog raakte Timmer ernstig geblesseerd bij een wereldbekerwedstrijd in Heerenveen. De Schaatsster uit de Controlploeg brak daarbij haar hielbeen op meerdere plekken. Ondanks de negatieve voorspellingen van haar Artsen heeft de Sappermeerse het voor elkaar gekregen toch fit te zijn voor het tweede Aegon Kwalificatie Toernooi (AKT II).

Dat Marianne Timmer nog altijd niet geheel fit is liet ze afgelopen vrijdag zien tijdens de 500 meter. De oud Olympisch kampioene verloor in een rechtstreeks duel tot tweemaal toe van Thijsje Oenema. Timmer zal dan ook een klein wonder nodig hebben om zich alsnog te kunnen plaatsen voor Vancouver.

Ook bij de mannen staat een skate-off op het programma. Er valt nog één startbewijs voor de 5000 meter te winnen en Carl Verheijen, Bob de Vries, Jan Blokhuijsen, Wouter Olde Heuvel en Koen Verweij zullen daarvoor gaan strijden.