[Afrika Cup] Uitslag Ivoorkust - Algerije

Niels (DerMeister)

Algerije heeft op knappe wijze ten koste van Ivoorkust de halve finales van de Afrika Cup behaald. Hafid Bouazza werd matchwinnaar door na drie minuten in de extra tijd de 2-3 te scoren, nadat de ploeg een minuut voor tijd zelfs nog tegen een 2-1 achterstand aankeek.

Het begin van de wedstrijd was direct voor Ivoorkust, dat met sterspelers als Didier Drogba en Kolo en Yaya Touré in de basis begon. Salomon Kalou opende na een minuut spelen al de score. De oud-Feyenoorder en huidig spits van Chelsea kreeg de bal gelukkig voor zijn voeten en benutte dit buitenkansje optimaal. Toch knokte Algerije zich terug in de wedstrijd en dit resulteerde kort voor rust in de gelijkmaker. Karim Matmour vuurde een pegel af van grote afstand en zag zijn schot in het doel belanden.

Na rust leek Algerije het initiatief van de wedstrijd over te hebben genomen, maar het was opnieuw Ivoorkust dat kort voor tijd op voorsprong kwam. Invaller Keita scoorde door middel van een fantastisch hard schot. De zege leek binnen voor De Olifanten, maar Algerije gaf zich niet gewonnen. In de laatste minuut maakte Madjid Bougherra namens de Algerijnen zelfs de gelijkmaker. Vervolgens werd er nog een doelpunt van Ivoorkust afgekeurd wegens buitenspel en dus moest een verlenging de beslissing brengen.

Al na twee minuten zorgde Hafid Bouazza ervoor dat Algerije verrassend de leiding pakte. Deze voorsprong gaf de ploeg niet meer uit handen en daarmee zorgden de Algerijnen dat Ivoorkust, vooraf één van de favorieten voor de titel, weer huiswaarts kon.