Uitslag Internazionale - AC Milan

Denny (nyny83)

Vandaag werd in Italië de topper tussen Internazionale en AC Milan afgewerkt. De enerverende wedstrijd eindigde in 2-0 voor de nerazurri. Wesley Sneijder speelde een hoofdrol met twee goede kansen en een rode kaart al na een krap half uur spelen.

De wedstrijd begon direct goed met een flinke overtreding van Ronaldinho die verder niet bestraft werd. Even later was de eerste kans al te noteren. Na twee minuten speeltijd schoot Sneijder van grote afstand uit de lucht vlak langs de kruising. De eerste gele kaart was na drie minuten spelen voor David Beckham na een pittige overtreding op het middenveld.

Al na negen minuten spelen opende Inter de score. Na eerst een goede kans via wederom Sneijder die de bal voor zijn voeten kreeg na een klutssituatie wist nu Diego Milito wel te scoren. Verdediger Abate probeerde een lange bal van Goran Pandev terug te koppen naar de keeper, maar kopte hem zo voor de voeten van de Argentijnse spits. Deze had geen moeite om dit buitenkansje te benutten en scoorde laag in de verre hoek.

Na veertien minuten spelen kreeg Inter weer een goede kans, maar Pandev stuitte op keeper Dida. Het viel op dat AC Milan het spel mocht maken en de nerazurri vooral toesloegen vanuit de omschakeling. Na een vermeende schwalbe in de 27e minuut van Inter-verdediger Lúcio op het middenveld protesteerde Wesley Sneijder heftig bij de scheidsrechter, waarna hij een rode kaart kreeg. De vrije trap die hierna volgde was gevaarlijk, maar er werd niet gescoord. 

AC Milan werd na de rode kaart van Sneijder vanzelfsprekend nog dominanter. Dit leidde tot een grove overtreding van Muntari, die al de hele wedstrijd als een houthakker speelde. Deze kwam echter weg met een gele kaart. Na 41 minuten spelen werd Pandev onderuit getrokken in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter vond het geen strafschop waard. Verder werd er in de eerste helft niet meer gescoord.

In de tweede helft begon AC Milan met Clarence Seedorf als vervanger van Gennaro Gattuso. AC Milan begon direct met aanvallen en kreeg twee grote kansen. Seedorf kopte de bal rechtstreeks op keeper Júlio César af uit een corner van Beckham, en Ronaldinho volleerde even later vlak langs het doel. Na 55 minuten speelde Pandev zijn collega-spits Milito vrij. Deze had echter nog een lange weg af te leggen naar het doel waardoor zijn schot krachteloos was.

AC Milan bleef echter de bovenliggende partij en kreeg ook de meeste kansen. Na krap een uur spelen gaf Beckham vanaf de achterlijn goed voor op spits Borriello, die echter over kopte. De nerazurri beperkten zich vooral tot het maken van schwalbes en tijdrekken. De beste kans na een kwartier spelen was echter wel voor Inter. Uit een counter schoot Pandev op de paal na een knappe een-twee met Milito.

Even later werd Maicon neergelegd aan de rand van het strafschopgebied. Later bleek dit een schwalbe te zijn, maar Pandev wist wel raad met dit buitenkansje. Hij krulde de bal knap in de korte kruising. Vervolgens kreeg hij direct een publiekswissel. In zijn plaats kwam Thiago Motta in het veld. AC Milan leek aangeslagen na de 2-0, want behoudens enkele kansloze afstandsschoten wisten zij ruim tien minuten geen kans te creëren. De rossoneri wachtten echter lang met het inbrengen van spitsen Klaas-Jan Huntelaar en Filippo Inzaghi terwijl Borriello, die in zijn eentje op een eiland stond, vrijwel niets klaarspeelde.

Eerst moest Luca Antonini vervangen worden doordat deze met zijn hoofd tegen het reclamebord aankwam na een schouderduw van een Inter-speler. Deze werd echter, onbegrijpelijk genoeg, niet door een spits maar door een nieuwe verdediger vervangen: Marek Jankulovski kwam binnen de lijnen. Na 79 minuten mocht Huntelaar alsnog invallen voor Massimo Ambrosini. Inter-coach José Mourinho wisselde ook en bracht Mario Balotelli in voor Milito.

Veel hielp het echter niet, want AC Milan bleef onmachtig in de buurt van het strafschopgebied van Inter. Ronaldinho en Pirlo schoten op doel, maar schoten beide hoog over. Mourinho, die eerder in de wedstrijd al een paar keer opviel door aanvaringen met de vierde man, hitste vijf minuten voor het einde van de wedstrijd het publiek nog even op door wild met zijn armen te gaan zwaaien.

In de negentigste minuut kreeg Huntelaar een grote kans om te scoren, maar César wist knap redding te brengen. Bij de corner die volgde maakte Lucio opzettelijk hands na een schot van diezelfde Huntelaar, waardoor deze er met zijn tweede gele kaart af moest en AC Milan een penalty kreeg. Ronaldinho miste de strafschop echter waardoor 2-0 de eindstand bleef.