Bijna sensatie badmintonners Van Dooremalen/Jonathans

Stefan (sportfreak)

Paulien van Dooremalen en Lotte Jonathans zorgden zondagmiddag bijna voor een sensatie. In de finale vrouwendubbel van de Swedish International was het duo slechts drie punten verwijderd van een geweldige verrassing tegen het als nummer één geplaatste duo Helle Nielsen en Marie Ropke. Nadat beide dubbels één game hadden gewonnen, ging het in de beslissende derde game op de valreep mis voor het koppel dat zich als doel heeft gesteld de Olympische Spelen van 2012 te bereiken.

Hoewel de teleurstelling groot was na het verlies (21-17, 15-21, 18-21) maakte dit toernooi ook duidelijk dat er veel perspectief zit in de combinatie die aan het begin van dit seizoen gesmeed werd. Afgelopen week denderden Van Dooremalen en Jonathans pas voor het eerst de top 200 binnen. Ze staan nu op positie 161. Hun opponenten van vandaag bezetten de 27ste plaats. Maar van verschil in kwaliteit was geen sprake.

In Stockholm was de Oranjebrigade in de breedte erg sterk met vijf posities in de kwartfinales, vier in de halve eindstrijd en één finale.