[Afrika Cup] Uitslag Angola - Ghana

Niels (DerMeister)

Ghana heeft zich vanavond geplaatst voor de halve finales van de Afrika Cup. The Black Stars, die aantraden zonder de geblesseerde Michael Essien, wonnen met 1-0 van gastland Angola. Na een kwartier spelen zorgde Asamoah Gyan voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

Angola begon agressief aan de wedstrijd en het leek erop dat het gastland de Ghanezen een zware avond zouden bezorgen. Angola zorgde echter voor weinig gevaar voor het doel van Ghana en bij de eerste beste aanval van de Ghanese ploeg was het wel raak. Een lange pegel vanuit de defensie van Ghana viel voor de voeten van Asamoah Gyan die zijn directe tegenstander eruit wist te sprinten. De spits passeerde vervolgens doelman Carlos en zette daarmee zijn ploeg op een 1-0 voorsprong.

Toch kon Ghana niet doordrukken, waardoor Angola kansen kreeg op de gelijkmaker. De beste kans was kort voor rust voor spits Manucho. Hij kopte in eerste instantie op tegen doelman Kingson en schoot vervolgens de bal voor open doel over. Ghana wist in de tweede helft met kunst- en vliegwerk de voorsprong vast te houden en gaat daardoor als eerste land door naar de halve finales.