[AO] Roddick kwartfinalist

Frank (franklop)

Andy Roddick heeft zich als vierde speler geplaatst voor de kwartfinale van de Australian Open. In de Rod Laver Arena was de Amerikaan in vijf sets te sterk voor Fernando Gonzalez. De setstanden waren 6-3, 3-6, 4-6, 7-5 en 6-3.

Beide mannen lieten niet hun beste tennis zien, maar maakten er wel een boeiend gevecht van. De als zevende geplaatste Roddick was op eigen service moeilijk te kloppen, terwijl Gonzalez met zijn knallende forehand een sterk wapen had. De eerste drie sets werden beslist door één breek en Gonzalez leek in de vierde ook de bovenhand te hebben. Roddick kwam echter beter in zijn spel en leek aan het eind van de set de bovenhand te krijgen.

Op breakpoint bij 6-5 maakte de umpire een fout door een punt na een challenge niet over te laten spelen en het punt direct aan Roddick toe te kennen, waardoor hij de vierde set binnensleepte. Gonzalez was terecht woest en zijn concentratie leek daardoor verminderd. In de vijfde set pakte Roddick dan ook direct een break voorsprong en hield deze vast.

Op de service van Gonzalez bij een 5-2 stand kreeg de Amerikaan zijn eerste wedstrijdpunten. De eerste twee werden nog weggewerkt door de Chileen, maar op de derde sloeg hij een dubbele fout, waardoor Roddick de wedstrijd won. Roddick treft in de kwartfinale de Kroaat Marin Cilic.