Maaskant: "Dit is regelneukerij"

JJdJ1984

NAC Breda ging gisteren met iets meer punten naar huis dan dat het verdiende. De club uit Breda kreeg echter ook een tegenslag te verduren want Leonardo, die naast een keer scoorde ook de rode kaart te zien kreeg, zal vermoedelijk enkele wedstrijden worden geschorst. Leonardo vond dat er niets aan de hand was.

"Op televisie ziet het er heel anders uit dan op het veld. Het lijkt alsof ik hem een tik geef, maar dat is echt niet zo," aldus Leonardo. Ook Robert Maaskant neemt het op voor zijn pupil tijdens de persconferentie: "Ik dacht eerst dat de rode kaart voor Dustley Mulder was, want die tackelde van achteren, dan wel voor Ruud Brood, omdat hij nogal fel reageerde vanaf de bank," liet Maaskant weten. "Ik was stomverbaasd dat de rode kaart voor Leonardo was. In eerste instantie leek het erop dat de vierde official de scheidsrechter iets had ingefluisterd, maar na de wedstrijd begreep ik dat het de grensrechter was geweest. Onvoorstelbaar, het is nu de derde keer in korte tijd dat we dit meemaken. Dat niet de scheidsrechter, maar iemand anders oordeelt over een bepaalde situatie."

Ook na het bekijken van de TV-beelden vond Maaskant dat Leonardo niet natrapte. "Ik heb het nog eens op TV-beelden gezien, maar Mulder maakt een overtreding van achteren. Beide spelers vallen, waarbij Leonardo's been iets doorzwaait. Hij raakt daarbij Mulder. De twee staan op, mopperen wat en dat gaat alles en iedereen verder. Totdat Vink ineens die rode kaart trekt. Nou, als je hier rood voor geeft, dan valt dat onder de noemer regelneukerij en moet je voor elk duwtje rood gaan geven. Ik zal wel weer vijfhonderd euro boete krijgen na deze uitlatingen, maar dat moet dan maar," aldus een schorre Maaskant.