Barrichello kampeert in fabriek Williams

Peterselieman

Rubens Barrichello is tevreden over de voortgang die Williams boekt bij de ontwikkeling van de bolide van 2010. De Braziliaan kampeerde enkele dagen in de fabriek om zo alle voortgang van nabij mee te kunnen maken. Hij is erg gemotiveerd en wil op zijn 37e nog de wereldtitel binnen slepen.

Barrichello is met 284 Grands Prix de meest ervaren coureur in het veld en wil zijn kennis overdragen aan het team. "De droom om wereldkampioen te worden komt steeds dichterbij. Ik probeer waar mogelijk mijn steentje bij te dragen, ben nog steeds hongerig en hoop nieuwe successen te vieren," zei de Braziliaan die niet alleen alles van Williams maar ook van motorenbouwer Cosworth wilde weten. "We winnen en verliezen samen, daarom vind ik het belangrijk kennis te maken."

"Ik heb positieve dingen gezien en probeer iedereen te ondersteunen. Zoiets werkt niet via de telefoon, daarvoor moet een coureur zelf in de fabriek zijn. Sterker nog, ik kampeer met mijn mobiele motorhome in de fabriek. Dat is voor mij de bevestiging van mijn motivatie."