AGOVV test twee spelers

Michel (methodmich)

AGOVV test twee spelers. De middenvelders René van Dieren en Jordi Schell mogen proberen een contract af te dwingen in Apeldoorn. Schell speelt bij Ajax, terwijl Van Dieren sinds zijn vertrek bij Excelsior afgelopen zomer clubloos is.

De 28-jarige Van Dieren debuteerde in 1998 als prof bij Feyenoord en belandde, na één seizoen voor Fortuna Sittard gespeeld te hebben, in 2002 bij Excelsior. Daar groeide de middenvelder uit Naarden uit tot een belangrijke speler. Van Dieren was enige tijd aanvoerder, maakte twee degradaties en een promotie mee en speelde 182 competitieduels voor de Kralingers. Daarin scoorde hij dertien keer. Afgelopen zomer hoopte Van Dieren op een buitenlands avontuur, maar dat bleef uit. Hij hield zijn conditie op peil bij NAC Breda en sloeg een aanbieding van FC Emmen af.

Hij krijgt in Apeldoorn gezelschap van Jordi Schell, die eveneens op proef is. De twintigjarige middenvelder doorliep de opleiding van Ajax en kwam uit voor diverse nationale jeugdelftallen. Een doorbraak bij Ajax blijft echter uit, waardoor Schell zich elders hoopt te ontwikkelen. Onlangs deed hij al mee in het door AGOVV gewonnen oefenduel met Heracles Almelo.