Meer Mages en Chocobo's op PSN en iPhone voor echte FF-fans

Kevin (Tappy78)

Het was te verwachten dat Square Enix rond de release van Final Fantasy XIII ons zou gaan bombarderen met diverse Final Fantasy gerelateerde extraatjes. In Japan is dit helemaal een gekte van jewelste wat betreft merchandising. De knuffels, drankjes, luchtjes en zelfs kleding en sieraden met een FFXIII-thema vliegen je om de oren. Ook zal over een paar dagen de luxe 5-disc special edition soundtrack van FFXIII daar uitkomen, gecomponeerd door Masashi Hamauzu. Oftewel, als echte fan ben je in Japan in een soort Final Fantasy-hemel!

In deze regionen doet Square Enix dit iets subtieler en zorgen zij er vaak voor dat rond de periode van een FF-release er bijvoorbeeld oude FF-spellen opnieuw worden uitgebracht. Zo zal Square binnenkort het eerste- en tweede deel uit de de Final Fantasy-reeks (van origine uitgebracht op de NES) uitbrengen voor de iPhone. Net zoals eerdere remakes van deel I en II, zal deze ook mooiere beelden hebben en zullen ze de extra kerkers bevatten die ook waren toegevoegd aan de Game Boy Advanced versie (Final Fantasy I & II: Dawn of Souls). Een exacte releasedatum is nog niet vrijgegeven.

Final Fantasy iPhone

Ook zullen sommige FF-gekken blij zijn met het nieuws dat de releasedatum van Final Fantasy VIII op PSN momenteel vastgesteld is op 4 februari. Op zich is het geen enorm bijzondere release, omdat deze versie van FVIII gelijk is aan de originele PSOne-versie en er zijn verder ook geen extraatjes toegevoegd of verbeteringen in de beeldkwaliteit. Wel zal het spel (zoals gebruikelijk) speelbaar zijn op zowel de PSP als de Playstation 3. In feite kan je dan onderweg verder spelen op je PSP, zodra je het save-bestand hebt overgebracht van je PS3 naar je PSP (mocht je beide consoles in bezit hebben). Final Fantasy VIII was overigens het bestverkochte spel wat vorig jaar december via PSN in Amerika is gedownload, dus hetzelfde succes valt te verwachten zodra dit spel in Europa (nogmaals) uitkomt.

FFVIII Squall & Rinoa