Onderzoek: "Gameskills aangeboren"

Denny (nyny83)

Uit onderzoek is gebleken dat de vaardigheid van de gamer aangeboren is. Met behulp van MRI-scans is bekeken wat er in ons hoofd omgaat tijdens het gamen. Amerikaanse wetenschappers lieten 39 volwassen mensen, die normaal gesproken niet veel computerspelletjes spelen, een aantal uur gamen en bekeken ondertussen de MRI-scans.

De testpersonen kregen een spel te spelen waarin slechts één doel was, en een spel waarbij de prioriteiten constant veranderden.

"De MRI scans lieten zien dat de spelers met een grote nucleus accumbens, het hersendeel dat een belangrijke rol speelt bij positieve belevingen, het vooral goed deden bij de spelletjes met één doel. De mensen die het beste waren in het spelletje met de veranderende prioriteiten hadden weer een ander hersendeel dat beter ontwikkeld was."

Het deel hiervoor verantwoordelijk zit diep in de hersenen en dit wordt tijdens de groei in de buik van de moeder aangemaakt. Mocht je dus een belabberde gamer zijn, dan heb je vanaf nu het excuus dat je er niets aan kunt doen omdat je nou eenmaal zo geboren bent.