[NHL] Capitals in derde periode langs Penguins

Denny (nyny83)

Vooraf werd er, vanwege de nu al legendarische play-offserie van het afgelopen seizoen die beide ploegen afwerkten, al lang naar deze wedstrijd uitgekeken. Dit vanwege het te verwachten spektakel en het duel tussen de beste twee spelers in de NHL: Sidney Crosby en Alexander Ovechkin. De wedstrijd stelde niet teleur. Uiteindelijk waren de Washington Capitals met 6-3 te sterk voor de Pittsburgh Penguins.

Sidney Crosby maakte in de eerste periode na vier minuten spelen de openingstreffer voor de Penguins na een domme fout van goalie Jose Theodore. Theodore wilde een puck die op hem afkwam met zijn stick controleren, maar liet hem afketsen zodat deze voor het doel langs ging. Crosby was alert en kon eenvoudig binnentikken. "Vroeger had dat hem misschien van zijn stuk gebracht, maar nu was dat niet het geval", aldus Capitals-coach Bruce Boudreau. Tien minuten later maakten de Capitals gelijk via Mike Knuble. Hij scoorde uit de rebound van een schot van Ovechkin. Het spel golfde in deze periode goed op en neer, maar gescoord werd er niet meer.

In de tweede periode des te meer. Na twee minuten spelen bracht Eric Fehr de Capitals op voorsprong met een schot waarbij hij zelf achter de doellijn stond. Lang konden zij niet van de voorsprong genieten, want Nick Johnson maakte na 28 seconden alweer gelijk. In een uitbraak konden de Penguins driemaal op doel schieten doordat de Capitals-verdedigers nauwelijks ondersteuning gaven aan goalie Theordore. Even later kwamen de Penguins weer op voorsprong via verdediger Kris Letang die kon scoren uit een knappe pass van Ruslan Fedotenko. Alex Ovechkin bracht de ploegen weer op gelijke hoogte met een van zijn karakteristieke snelle en harde afstandsschoten.

Thomas Fleischmann maakte in de derde periode de uiteindelijke winnende treffer. Na een goede pass van Alexander Semin kon hij alleen op goalie Brent Johnson, die Theodore Fleury moest vervangen vanwege een gebroken vinger, afschaatsen en scoren. Amper een minuut later maakte Nicklas Backstrom er 5-3 van in de powerplay. Hij kon ongehinderd van achter het net voor Johnson verschijnen en uithalen. De 6-3 in het lege net dertig seconden voor het einde kwam op naam van Ovechkin.

Hoewel de Penguins in de derde periode drie goals weggaven en zelf niet wisten te scoren vond aanvoerder Crosby toch dat zij niet slecht speelden: "Ik denk niet dat we slecht speelden in de derde periode. Ik denk alleen dat zij ietsje beter speelden." De cijfers ondersteunen zijn bewering, want de Penguins hadden meer schoten op doel in deze periode. Washington-goalie Theodore had zich echter goed hersteld van zijn blunder in de eerste periode en gaf geen kansrijke rebounds weg.

De andere sterspeler van de Penguins, Evgeni Malkin, had vooral bewondering voor zijn landgenoot en teamgenoot op de Olympische Spelen, Ovechkin. "Twee goals en hij speelde goed. Elke wedstrijd geeft hij 100 procent: veel schoten op doel, veel beweging en fysiek spel." Ovechkin was ook blij met de vijfde overwinning op rij. "We hebben er nu vijf op rij gewonnen en daar willen we mee doorgaan. We hebben twee geweldige teams verslagen die allebei vorig jaar in de finale van de Stanley Cup stonden. De wedstrijd tegen Detroit hebben we gestolen, maar nu speelden we zelf ook goed en dat is een goed teken", aldus de 24-jarige Rus.

Uitslagen NHL

 

Thuis Uit Uitslag
Pittsburgh Penguins Washington Capitals 3-6
Boston Bruins Columbus Blue Jackets 2-3
Ottawa Senators St. Louis Blues 3-2
New York Islanders Florida Panthers 2-1 (SO)
Philadelphia Flyers New York Rangers 2-0
Atlanta Thrashers Carolina Hurricanes 2-5
Tampa Bay Lightning Toronto Maple Leafs 3-2 (OT)
Minnesota Wild Detroit Red Wings 3-4 (SO)
Phoenix Coyotes Nashville Predators 4-2
Calgary Flames Chicago Blackhawks 1-3
Vancouver Canucks Dallas Stars 4-3
Los Angeles Kings Buffalo Sabres 4-3 (SO)
San Jose Sharks Anaheim Ducks 3-1