Adriaanse niet meer terug in Eredivisie

Sjors (Sj0rSz)

Hoewel AZ hem graag zag komen, vertrok Co Adriaanse naar de Olympische ploeg van Qatar. De voormalige coach van onder meer Willem II, AZ en Ajax keert naar eigen zeggen niet meer terug in de Eredivisie.

Na het ontslag van Ronald Koeman bij AZ leek het allemaal zo logisch. Dick Advocaat zou het seizoen afmaken en vervolgens zou Adriaanse, die van plan was er een jaartje tussenuit te gaan, de zaak na zijn periode van rust overnemen. Het pakte anders uit.

"Mijn carrière in Nederland is definitief voorbij", stelt de oefenmeester duidelijk tegenover Voetbal International. "Ze hoeven zich niet langer te ergeren aan Co Adriaanse. Waar ik op doel? Nou, dat was recent toch wel duidelijk? Er kwam commentaar toen ik antwoord gaf op vragen over AZ. Dat heb ik in alle eerlijkheid proberen te doen."

"AZ wist dat ik niet tussentijds zou komen, want ik stap nooit in tijdens het seizoen", legt Adriaanse uit. "Marcel Brands (directeur voetbalzaken, red.) heeft me vervolgens laten weten dat ik voor het nieuwe seizoen de topkandidaat zou zijn. Ik heb die term dus niet bedacht. En ik heb ook nooit bij AZ gesolliciteerd. Ik kan kort zijn over een eventuele dubbelfunctie met Olympisch Qatar: het is onmogelijk. Ik heb hier een contract voor tweeënhalf jaar getekend."

Met dank aan HappeI voor de submit!