Ontslagen Zico voelde zich in gevaar

Jeffrey

Zico werd afgelopen week ontslagen bij de Griekse recordkampioen Olympiakos Piraeus. Voorlopig is hij de schrik nog niet boven, weet Sportweek.

De 56-jarige Braziliaanse oefenmeester zegt enkele dagen na zijn ontslag: "Ik begrijp mijn ontslag niet. De resultaten waren niet slecht. Bovendien las ik op het internet dat de club al een opvolger had. Dat had ik nog nooit meegemaakt."

Zico was slechts vier maanden in dienst van de Griekse topclub. Tijdens de thuiswedstrijd tegen AZ in de Champions League werd bekend dat hij Temuri Ketsbaia zou opvolgen. Nu is hij dus alweer aan de kant gezet.

Vooral het gedrag van de supporters tijdens zijn laatste wedstrijd viel hem zwaar. De supporters keerden zich tegen de scheidende trainer."Tien bodyguards moesten mij wegloodsen. Ik voelde me echt in gevaar."

Voor Zico is het nu tijd voor bezinning. Hij gaat zich bezighouden met de vraag of een leven als trainer nog wel voor hem is weggelegd. "Ik denk dat ik nu een jaartje ga nadenken of ik zo’n leven nog wel wil", aldus Zico.