Gemeente wil Roda JC 5,8 miljoen lenen

Peterselieman

Roda JC kan een lening van 5,8 miljoen euro van de gemeente Kerkrade tegemoet zien. Voorwaarde is wel dat de club voortaan Roda JC Kerkrade wordt genoemd en het stadion beter geëxploiteerd moet worden.

Daarnaast wil de gemeente Kerkrade ook de overige stadionaandelen voor een symbolisch bedrag van één euro, meldt De Limburger. Ook wil de gemeente twee zetels in het bestuur van de RvC. Wethouder Terpstra van de gemeente Kerkrade vond dat een gift aan de voetbalclub geen optie was. "Een schenking van zes miljoen euro in ruil voor de stadionaandelen, zoals die in eerste instantie gevraagd was, was politiek onverkoopbaar", begon hij zijn verhaal.

"Die zou jarenlang veel te zwaar gedrukt hebben op de begroting die door de aanstaande bezuinigingen toch al onder druk staat. Door te kiezen voor het verstrekken van een lening lopen we in ieder geval nog de kans - want laten we het niet mooier maken dan het is - dat de burger dit geld nog terugziet. In theorie hoeft ons deze oplossing geen geld te kosten. In het geval van zo'n schenking had ons dat tien jaar lang in ieder geval zes ton gekost"