Geleen wint ijshockeybekerfinale

Peterselieman

Eaters Geleen heeft voor de tweede keer in de clubgeschiedenis de bekerfinale in het ijshockey gewonnen. In de laatste seconde van de wedstrijd besliste Mike Forgie de wedstrijd tegen HYS Den Haag: 3-2.

In de eerste periode was het Geleen dat de klok sloeg. De ploeg van coach Mike Pellegrims kwam in de powerplay na zeven minuten via een goal van Lars van Sloun op voorsprong. Ook in het vervolg van het eerste bedrijf was Geleen sterker, maar ondanks een lange powerplay van vijf tegen drie wisten de Eaters niet meer te scoren.

Al snel in de tweede periode verdubbelde Brent Gauvreau via een hard schot de voorsprong: 2-0. Den Haag kreeg via de powerplay kansen om terug te komen in de wedstrijd, maar stuitte telkens op Geleen-doelman Sami Heinonen. Marcel Bruinsma gaf Den Haag na vijf minuten in de derde periode weer hoop door de 2-1 aan te laten tekenen. Na wederom een vijf tegen drie powerplay waarin Geleen niet wist te scoren sloeg in de volgende powerplay Matt Korthuis namens Den Haag wel toe: 2-2. In de zoemer zorgde Forgie voor de beslissende treffer in het voordeel van Geleen. Den Haag protesteerde nog wel, maar de scheidsrechters kenden de overwinning aan de Eaters toe.