Patiënten Hagaziekenhuis geëvacueerd

Marc (MPG)

Het Haagse Hagaziekenhuis heeft afgelopen nacht tien patiënten op de intensive care geëvacueerd omdat een brandje de stroomvoorziening bedreigde. De veiligheid van de patiënten in de locatie aan de Leyweg is volgens het ziekenhuis niet in gevaar geweest.

Het brandje brak uit in een schakelkast. Voor de zekerheid werd een aantal delen van het ziekenhuis van de stroomvoorziening afgesloten. De operatiekamer en de intensive care bleven aangesloten. Het ziekenhuis kon niet overschakelen op het noodaggregaat, omdat dat zich in het trafohuis bevond waar de brand was uitgebroken.

Uit voorzorg werden enkele patiënten op de intensive care verplaatst naar de operatiekamer. Tien anderen zijn met een ambulance naar omliggende ziekenhuizen gebracht.

Omdat het ziekenhuis de stroom van de serviceflat uit voorzorg had afgesloten, zijn de bewoners opgevangen in het personeelsrestaurant. In de loop van de nacht konden zij weer naar hun woning.

De brandweer had het brandje snel onder controle. Het ziekenhuis is afgelopen nacht begonnen met herstelwerkzaamheden en verwacht dat de operatiekamer en de intensive care vandaag rond het middaguur weer in gebruik kunnen worden genomen.