Nog steeds geen tweede rijder bij Renault

Marjo (Muck)

Al eerder werd bekend gemaakt dat Robert Kubica voor Renault blijft rijden, maar wie er naast hem voor de eer van het team gaat strijden, is tot op heden niet bekend. Op 31 januari wordt de nieuwe auto gepresenteerd, om een dag later van start te gaan met de wintertest.

In een interview met het Britse tijdschrift Autosport zegt teambaas Eric Boullier: "Er is nog geen besluit genomen. We houden de coureurs die op de markt zijn in de gaten. Twee van hen zijn ervaren en twee zijn rookies. De situatie ligt nu anders dan in juli toen je met iedereen kon praten. Nu moeten we ons concentreren op twee dingen. Ten eerste, en dat is erg belangrijk, moet de rust terug in het team en de moraal moet omhoog. Ten tweede zijn we op zoek naar sponsors. Daarna nemen we pas een besluit. We zouden graag die beslissing voor de eerste test nemen. Zo niet dan begint Robert alleen met het werk."

Bouillier benadrukt nogmaals dat coureurs die worden begeleid door Gerard Lopez, één van Renault's nieuwe investeerders, geen voorrang krijgen bij het team. Ook vind de teambaas het niet nodig om een Franse coureur te contracteren: "Nationaliteit speelt geen rol".