Zes vrienden opgepakt voor nepovervallen

Marc (MPG)

Zes jongemannen uit Oosterhout zijn de afgelopen week opgepakt op verdenking van het in scène zetten van twee overvallen in Oosterhout. Dat heeft de politie vandaag bekendgemaakt.

De eerste nepoverval vond 19 november plaats. Hierbij moesten twee 17-jarige pizzabezorgers de dagopbrengst van vijfhonderd euro naar de bank brengen. Zij hadden echter vooraf afgesproken met een 17-jarige vriend dat hij hen zou beroven. De opbrengst zouden ze later delen.

De tweede zogenaamde overval gebeurde op 15 december bij een sportwinkel in winkelcentrum Arendshof. De twee aanwezige medewerkers zaten in het complot en openden rond 09.30 uur de achterdeur van de winkel voor hun vriend, die verkleed was als overvaller. De bevriende 'overvaller' vetrok met een geldbedrag, waarop de 'slachtoffers' de politie alarmeerden.

Volgens de politie bleek al snel dat het verhaal van de medewerkers aan alle kanten rammelde. Bovendien was kort na de overvalmelding een sms-alert verzonden, waarna een getuige zich meldde. Op aanwijzingen van die getuige werden de verstopte kleding en een deel van de buit teruggevonden.

Vorige week werden de pizzabezorgers en hun 'overvaller' opgepakt. Ook zijn vorige week drie verdachten in de zogenaamde overal rondom de winkel aangehouden. Het gaat hierbij om een 16- en een 17-jarige jongen en een 22-jarige man. De verdachten, allen uit Oosterhout, hebben bekend.

Bij doorzoekingen in de woningen van de verdachten stuitte de politie en passant ook nog op twee gestolen fietsen. De 40-jarige moeder van een van de verdachten heeft een proces-verbaal gekregen wegens heling van de rijwielen.