FC Twente wil stadion uitbreiden

Peterselieman

FC Twente wil op korte termijn de capaciteit van haar stadion uitbreiden. De Grolsch Veste biedt nu nog aan 24.000 mensen plaats, maar dit moet in de toekomst 32.000 worden. Mochten Nederland en België het wereldkampioenschap van 2018 toegewezen krijgen en Enschede aangewezen worden als speelstad, dan gaan de capaciteit verder omhoog naar 40.000 toeschouwers.

"Onze omzet groeide naar 32 miljoen euro. Merchandising en cateringomzet zijn explosief gestegen. FC Twente behoort wederom tot de financieel gezondste clubs van Nederland," zei voorzitter Joop Munsterman tijdens de nieuwjaarsreceptie van de club. "We zijn op weg, we moeten op weg naar een stabiele positie in de absolute top van de eredivisie, met elk jaar Europees voetbal," zei de voorzitter die zei dat de Tukkers in mei of juni met een vijfjarenplan komen.

"Ons stadion moet daarbij een centrumfunctie vervullen binnen een gebied waar wetenschap, onderwijs, sport en recreatie in de toekomst zorgen voor 10.000 nieuwe arbeidsplaatsen. Samen moeten we deze unieke kans pakken. Als Twents collectief dus, deze grote stap voorwaarts realiseren."