Bobsleeërs zien kansen op olympische medailles

Stefan (sportfreak)

De Nederlandse bobsleeërs geloven dat ze een serieuze kans maken op een medaille tijdens de Olympische Spelen in Vancouver. Afgelopen weekend zorgde piloot Edwin van Calker en remmer Sybren Jansma voor een stunt door voor het eerst in de historie op het podium te eindigen bij een Wereldbekerwedstrijd.

Dit zou te danken zijn aan een nieuw ontwikkelde slee, welke dankzij grote inspanningen van het bedrijfsleven achter de schermen is ontwikkeld. "Met dit materiaal zijn we in Vancouver een outsider voor de olympische medailles”, aldus Van Calker. DSM, Eurotech/Viking Engineering, Modesi en de technische universiteiten van Delft, Eindhoven en Twente werkten zo hard dat het project, dat pas tijdens de Winterspelen van Sochi in 2014 succes zou moeten opleveren, inmiddels zo ver gevorderd is dat de slee in Vancouver kan worden ingezet.

Voorzitter Frans Bakker van de Bob en Slee Bond Nederland: "De slee stond nog nat van het spuitwerk in de vrachtwagen op weg naar Königssee. Het vele werk betaalt zich wel uit. Van Calker vult aan: "We beschikken nu echt over topmateriaal. Ik moet alle betrokkenen een compliment maken. Er is zo hard aan gewerkt. Inmiddels zijn de eerste landen al langs geweest met de vraag of ze onze nieuwe slee kunnen kopen. We tellen echt mee."