Cancellara droomt van Tour-winst

Sjors (Sj0rSz)

Fabian Cancellara liet na afloop van de Ronde van Zwitserland al weten de Tour de France graag op zijn palmares te willen hebben. Tijdens een interview met Cyclingnews liet de Zwitser dit nogmaals weten.

"Op dit moment zijn mijn belangrijkste doelen nog steeds de eendagskoersen, tijdritten en de Wereldkampioenschappen. De Tour is dat niet. Ik droom wel van een Tourzege, maar heel vaak komen dromen niet uit. Daarom focus ik me nu op de wedstrijden die ik op dit moment aankan. Maar eens ik al mijn huidige doelen bereikt heb, kan daar verandering in komen. Dan wordt die droom misschien een doel waar ik vol voor ga", aldus Cancellara.

Mocht het ooit zover komen, dan weet Cancellara al precies wat ermoet gaan veranderen. "Gewicht verliezen zal het eerste zijn wat ik moet doen. Op dit moment kan ik één dag klimmen goed aan. De tweede wordt het echter al wat lastiger, en de derde is al slecht. Of je nu 500 of 600 watt trapt, maakt niet uit. Het zit hem in het wattage per kilogram. En daarin zal ik nog veel moeten verbeteren."