[Afrika Cup] Uitslag Poule B

Sjors (Sj0rSz)

Vanavond werd in groep B de laatste wedstrijd van de groepsfase gespeeld. Hierin trad Ghana aan tegen Burkina Faso. De derde deelnemer van deze poule, Ivoorkust, was al zeker van de kwartfinales. Ook Togo zou van deze groep deel uitmaken, maar trok zich voor aanvang van het toernooi terug, vanwege een aanslag.

Ghana - Burkina Faso

Ghana is er in geslaagd om zich voor de kwartfinales van de Africa Cup te plaatsen. De viervoudig winnaar van dit toernooi won met een minimaal verschil van Burkina Faso (1-0), waardoor het als tweede achter groepswinnaar Ivoorkust eindigde.

Ghana slaagde er in eerste instantie niet in om voor gevaar te zorgen. Na een half uur spelen was de eerste kans pas een feit, maar dat was prompt raak. Een voorzet van Sarpei werd door Ayew tot doelpunt gepromoveerd. Na de pauze ging Burkina Faso op zoek naar de gelijkmaker, waardoor zij naar de kwartfinales zouden doorstromen. De ploeg was echter maar sporadisch gevaarlijk en na de rode kaart van Tall waren de aanvallende intenties helemaal verdwenen.


Uitslag groep B:

Thuis Uit Uitslag
Ghana Burkina Faso 1-0

Eindstand groep B:

# Land Wedstrijden Winst Gelijk Verlies Punten Doelsaldo
1 Ivoorkust * 2 1 1 0 4 3-1
2 Ghana * 2 1 0 1 3 2-3
3 Burkina Faso 2 0 1 1 1 0-1