Tottenham wil werk maken van Van Nistelrooy

Olga Kroeders

Tottenham Hotspur hoopt nog altijd op de komst van Ruud van Nistelrooy. Trainer Harry Redknapp liet vandaag weten dat het inlijven van de Nederlandse spits een serieuze optie is op het moment dat de in Londen overbodige Roman Pavlyuchenko vertrekt. Van Nistelrooy staat momenteel nog onder contract bij Real Madrid, maar komt daar niet aan spelen toe.

De Spurs hebben goede hoop de 33-jarige spits, die in Engeland eerder furore maakte bij Manchester United, tot het einde van het seizoen van Real te kunnen huren. "Maar dat laat ik graag over aan de voorzitter", liet Redknapp weten. "Ik kan alleen maar zeggen dat Van Nistelrooy een geweldige spits is en dat we zeker geïnteresseerd zijn."

De kans dat Pavlyuchenko deze winter bij de Spurs vertrekt is groot. De Russische international heeft sinds zijn komst in 2008 nog geen indruk kunnen maken en wordt in verband gebracht met Zenit Sint Petersburg. Met Jermain Defoe, Peter Crouch en Robbie Keane heeft de nummer vier van de Premier League overigens nog drie topspitsen in de gelederen.