'Barcelona maakt Rooney tot topprioriteit'

Niels (DerMeister)

FC Barcelona, de ploeg die vorig seizoen alle grote prijzen in de wacht sleepte, zet dit jaar alles in om één van Engelands beste spitsen binnen te halen.

Barcelona zet hoog in en wil Wayne Rooney naar Spanje halen. De Catalaanse interesse is ondertussen zo concreet dat men reeds een salarisaanbod van maar liefst negen miljoen euro netto per seizoen heeft voorgelegd aan de Engelsman, aldus The Daily Star.

Trainer Josep Guardiola zou ook zijn team inzetten in de strijd om mogelijk de transfer van het jaar te bewerkstelligen. De selectie is ervan bewust gemaakt dat Rooney het primaire target is voor de Catalanen. Barcelona zal volgens het bericht, dat ook in het Spaanse Marca staat, aanstaande zomer haar kans wagen.

Het huidige contract van Rooney bij Manchester United loopt af in de zomer van 2012, maar The Red Devils zijn vastberaden om de sterspeler langer te behouden. De contractbesprekingen zijn onlangs begonnen.

United heeft echter een probleem. De club wil of kan niet voldoen aan de hoge financiële eisen van Rooney. Daar komen de Catalanen in het spel. De Spaanse grootmacht ziet namelijk geen enkel probleem om aan Rooney's salariseisen te voldoen.

Het is niet ondenkbaar dat Manchester United uiteindelijk moet zwichten voor de financiële daadkracht van de Catalanen en z'n sterspeler in de zomer moet laten gaan.