Politie schiet man neer op schoolplein

Marc (MPG)

De politie heeft vandaag op het plein van een basisschool in Heerenveen een man neergeschoten die mogelijk zijn eigen kinderen iets aan wilde doen. Agenten waren naar de school aan de Barten gegaan, nadat een brand had gewoed in de woning van de man in Zwagerbosch. Getuigen hadden gezien dat de man vervolgens met een mes op zak was vertrokken, meldt een politiewoordvoerder.

Volgens de politie is het nog onduidelijk wat de man precies van plan was. De politie had omstreeks 12.30 uur melding gekregen van de brand in de woning van de man. Daar was gezien dat hij was weggereden met een mes. "We wisten dat zijn ex-vrouw en kinderen in Heerenveen wonen."

Agenten gingen naar de school van de kinderen, waar ze de leiding waarschuwden. De man kwam daar niet veel later met een hoge snelheid aangereden. Hij wilde de school binnendringen, waarop de agenten rond 13.30 uur enkele schoten loste. De man is op het schoolplein vermoedelijk in een bovenbeen en arm geraakt. Hij is naar een ziekenhuis gebracht.

Voor de kinderen op de school en alle overige aanwezigen is slachtofferhulp ingeschakeld. Of kinderen iets van het incident hebben gezien, weet de politiewoordvoerder niet.