Vernieuwingen stadions Australian Open

Olga Kroeders

Melbourne Park krijgt een opknapbeurt. De Australische staat Victoria trekt daar 363 miljoen Australische dollar, ongeveer 234 miljoen euro, voor uit. De komende tien tot vijftien jaar worden onder andere de Rod Laver Arena en de Hisense Arena opgeknapt. Bovendien krijgt ook de Margaret Court Arena, net als de twee grotere stadions, een verschuifbaar dak. In totaal komen er 1.500 zitplaatsen bij op het tennispark.

In de plannen voor de vernieuwing van het park zijn ook acht nieuwe indoortrainingsbanen en dertien nieuwe buitenbanen opgenomen. Nieuwe spelersfaciliteiten en een uitgebreid mediacentrum maken het plan af. Het tennispark wordt verder met een loopbrug verbonden met het Rectangular Stadium, een nieuw voetbalstadion.

Premier John Brumby van Victoria maakte de investering vandaag bekend. Volgens Brumby was dat noodzakelijk om het grandslamtoernooi na 2016 voor Melbourne te behouden. "Het had daarna zomaar kunnen verdwijnen."

In het verleden gaf China al aan interesse te hebben om het grandslamtoernooi te organiseren. Bovendien werd de Australian Open eerder ook al op andere plaatsen in Australië gehouden. Met de investeringen blijft Melbourne tot 2036 gastheer van het toernooi.