ADO wil El-Akchaoui

Tiede-Jan (TJDoornbos)

Youssef El-Akchaoui kan op korte termijn avances verwachten van zijn oude liefde ADO Den Haag. De linksback, die bij NEC uit de gratie is, is transfervrij en mag vertrekken bij de Nijmeegse club.

ADO kreeg lucht van de situatie en volgde de ontwikkelingen rondom de linksback nauwlettend. "Er hebben zich al meerdere clubs gemeld voor Youssef uit binnen-en buitenland, waaronder ADO", zegt technisch directeur Carlos Aalbers tegenover Omroep Gelderland.

El-Akchaoui kreeg onlangs te horen dat hij transfervrij werd en dus gratis de Nijmeegse deur uit mocht lopen. Nieuwbakken trainer Wiljan Vloet zou de Marokkaanse Rotterdammer niet meer in zijn equipe willen gezien zijn te offensieve spel. Ook zijn hoge salaris is een reden voor zijn reserve status. De linkspoot, die in de eerste competitiehelft nog vaste waarde was voor de Nijmegen Eendracht Combinatie, uitte direct zijn woede na het bekend worden van de situatie. Aalbers reageert ingetogen: "Wij proberen netjes te blijven en communiceren niet via de media. Wij willen dat er snel een oplossing komt. Dit zijn natuurlijk nooit leuke beslissingen om te nemen."

Bij de club uit de Hofstad acteerde de kleine vleugelverdediger al eerder. Voordat hij het groen rood en zwart van NEC om de schouders hees, was hij al drie jaar actief bij ADO Den Haag.