[Dakar] Terugblik Nederlanders: Auto's

Jorn (existenz)

De 2010 editie van de Dakar editie is voorbij. Ook dit jaar was het weer een zware rally. Veel deelnemers zijn uitgevallen, maar hoe hebben het de Nederlanders gedaan? In deze reeks berichten blikken wij terug op hun prestaties. De foto's zijn mogelijk gemaakt door Dakarpress.

 

Auto's

317 Tonnie van Deijne, Wouter Rosegaart

Tonnie van Deijne heeft een goede rally gereden. Enkele problemen weerhielden de Zeelander van een betere prestatie, maar het eerste jaar met de ex-fabrieks Mitsubitshi was positief. Met een vijftiende plaats overall heeft hij dan ook een nette prestatie geleverd.

(c) Dakarpress


328 Jurgen van den Goorbergh

Jurgen van den Goorbergh kende tijdens zijn eerste Dakar grote  technische problemen met zijn buggy. Uiteindelijk zorgde een tekort aan reserve onderdelen voor het uitvallen van de coureur.

(c) Dakarpress


337 Erik van Loon, Eric Verhoef

Erik van Loon reed met de oude auto van Tonnie van Deijne een prima rally. Problemen in de laatste etappes zorgden ervoor dat hij ver terug viel in het klassement naar een 46e plaats. Hij heeft echter laten zien dat ook hij kan presteren.

(c) Dakarpress

347 Tim Coronel

Ondanks de vele problemen met de MC RAE buggy waar ook Tim Coronel in rijdt, heeft Coronel de eindstreep gehaald. De coureur heeft echter vele problemen moeten overwinnen om de finish te halen en is al vijftigste geeindigd.

(c) Dakarpress

 


358 Kees Koolen

Ook Kees Koolen is uitgevallen met zijn MC RAE buggy. Net als van der Goorbergh had Koolen veel technische problemen veroorzaakt door de ondergrond van Argentinie en Chili.

 

(c) Dakarpress

 


362 Dees Beffie

Dees Beffie is als laatste Nederlandse MC RAE-rijder uitgevallen. Ook hij kwam al vroeg in de problemen met de buggy die nog niet echt opgewassen lijkt tegen de Dakar-rally.

 

(c) Dakarpress

 


365 Wouter van der Beek, Jan Hoogendijk

Wouter van der Beek reed solide over de etappes en dat betaalde zich uit. De coureur is als 32e geeindigd.

 

(c) Dakarpress


369 Chris Leyds

Ook Chris Leyds is gefinishd, maar net als Tim Coronel ging het ook bij Leyds niet eenvoudig. Hij is bijna als laatste geclassificeerd met een 54e plaats.

(c) Dakarpress