[Afrika Cup] Uitslagen Poule A

Niels (DerMeister)

Vanavond werden de laatste wedstrijden uit Poule A gespeeld. Gastland Angola trad aan tegen Algerije en beide landen zouden bij winst zeker doorgaan naar de volgende ronde. Het andere duel dat op het programma stond, ging tussen Mali en Malawi. Ook deze landen moesten winnen om kans te hebben op een kwartfinaleplaats.

Angola - Algerije

Het gastland wilde tegen Algerije de goede reeks voortzetten van de laatste twee duels. In het eerste duel werd een 4-0 voorsprong weggegeven tegen Mali, maar de tweede wedstrijd tegen Malawi ging met 2-0 gewonnen. Ook tegen de Algerijnen speelde Angola op de winst. Madjid Bougherra kreeg na ruim twintig minuten namens Algerije de eerste grote kans van de wedstrijd, maar hij wist Angola-doelman Carlos van dichtbij niet te passeren. Angola kreeg voor rust ook één grote kans, maar middenvelder Djalma Castro stuitte op de doelman van Algerije.

In de tweede helft graafde Algerije zich steeds meer in op eigen helft om zo het belangrijke punt binnen te slepen die recht gaf op plaatsing voor de kwartfinale. De Woestijnvossen slaagden hierin en gaan zo samen met Angola door naar de volgende ronde van de Afrika Cup.

Malawi - Mali

Mali moest de wedstrijd tegen Malawi winnen om kans te maken op de kwartfinale en moest hopen dat Algerije geen punt pakte tegen Angola. Ook Malawi had punten nodig om door te gaan naar de volgende ronde. Al na drie minuten leidde Mali met een comfortabele 2-0. Na een minuut spelen, scoorde Sevilla-spits Frédéric Kanouté namens De Adelaars de openingstreffer van de wedstrijd en nog geen twee minuten later verdubbelde Barcelona-middenvelder Seydou Keita de score. Tot aan de rust gebeurde er vrij weinig op beide helften en daardoor ging Mali met een 2-0 voorsprong de rust in.

Na ruim een uur spelen kwam Malawi toch weer een beetje terug in de wedstrijd. Russell Mwafulirwa wist de aansluitingstreffer voor zijn land te maken. Toch kon Malawi niet doordrukken en het land zag tegenstander Mali nogmaals scoren. Bagayoko was ditmaal de gevierde man. Hij bracht de stand op 3-1, wat tevens ook de eindstand was. Aangezien Mali het duel met Algerije verloor, gaan de Algerijnen door naar de volgende ronde en neemt Mali net als Malawi afscheid van de Afrika Cup.


Uitslagen Poule A:

Thuis Uit Uitslag
Angola Algerije 0-0
Malawi Mali 1-3

Eindstand Poule A:

# Land Wedstrijden Winst Gelijk Verlies Punten Doelsaldo
1 Angola *
3 1 2 0 5 6-4
2 Algerije *
3 1 1 1 4 1-3
3 Mali 3 1 1 1 4 7-6
4 Malawi 3 1 0 2 3 4-5

* door naar kwartfinale