Bak Nielsen wil weg bij Heerenveen

Peterselieman

Voor Kristian Bak Nielsen staat vast dat hij zal vertrekken bij sc Heerenveen. De verdediger heeft aan de Friese clubleiding laten weten dat hij zijn medio 2011 aflopende contract niet wil verlengen en toe is aan een nieuwe uitdaging.

Bovendien is Bak Nielsen kwaad op de fans van Heerenveen. "Ik ben respectloos behandeld door de fans en ben heel boos", laat de gepikeerde mandekker optekenen in het Friesch Dagblad. In een gesprek met het Deense Sporten liet Bak Nielsen recentelijk weten komende zomer weg te willen bij Heerenveen.

"Ik ben op zoek naar een nieuw avontuur en een nieuwe club", bevestigt de verdediger. "Dat is mijn goed recht als voetballer. Mijn contract loopt hier nog anderhalf jaar door, maar ik wil het beste voor mezelf en mijn gezin. Het eigen belang gaat nu even voor." Dat hij zich te goed zou voelen voor Heerenveen, spreekt Bak Nielsen tegen. "Ik heb nooit bedoeld dat ik te goed ben om hier te spelen. Ik ben geen ster en zo zie ik mezelf ook niet."

Sporten berichtte dat Bak Nielsen Heerenveen 'een saai plaatsje vindt, dat weinig te bieden heeft'. "Ik ben belazerd door de betreffende journaliste. Mijn woorden zijn verdraaid en daarna ook nog verkeerd vertaald", reageert de hoofdrolspeler.  "Ik hoorde van Gerald Sibon dat er op internet nogal wat ophef was ontstaan. Ik heb de reacties gelezen en werd woest."

"Mijn vriendin heeft op een forum nog geprobeerd om het uit te leggen, maar tegen haar zeiden ze vervelende dingen. En tijdens de wedstrijd werden er ook nare dingen naar mij geroepen. Als ik had gescoord, dan had ik het ook niet met hen gevierd. Ik was altijd als eerste bij de fans, maar ik geef niets meer om de supporters. Ik doe mijn best voor de club en voor mezelf, maar met hen ben ik klaar."