Spelers FC Twente willen Janssen terug

Peterselieman

De start van de tweede seizoenshelft van FC Twente was zondag niet om over naar huis te schrijven. Op bezoek bij FC Utrecht flirtte de ploeg van Steve McClaren met een nederlaag, maar de Domstedelingen lieten het na Twente de genadeklap te geven: 0-0.

In de spelersgroep van Twente gaan ondertussen stemmen op om Theo Janssen vervroegd van zijn interne schorsing te laten terugkeren. De middenvelder veroorzaakte eind november een auto-ongeluk, waarbij mede-inzittende Kevin Moeliker zwaar gewond raakte. Uit een bloedproef bleek dat Janssen teveel alcohol in zijn bloed had op het moment van het ongeluk.

Twente besloot hem daarop tot eind januari te schorsen. "Maar nood breekt wetten", vindt middenvelder Wout Brama. Tegenover het Algemeen Dagblad breekt hij een lans voor Janssen. "Of het moreel verantwoord is? Jawel. FC Twente heeft met de schorsing zijn verantwoordelijkheid genomen, maar ik vind dat Theo al genoeg is gestraft door alle publiciteit, de verwondingen bij zijn vriend Kevin Moeliker en het deel van de schorsing dat hij al heeft uitgezeten."

Door het puntenverlies van Twente kan PSV dinsdag in de uitwedstrijd tegen Roda JC de koppositie pakken. Brama krijgt bijval van zijn teamgenoten Sander Boschker en Peter Wisgerhof, die beseffen dat de Tukkers de technisch begaafde middenvelder nu goed kunnen gebruiken.

Het bestuur van FC Twente houdt echter voet bij stuk. "Intern is een opheffing geen item", aldus preses Joop Munsterman. "De strafmaat is in november bepaald en daar blijven we bij." Ook Janssen houdt geen rekening met een eerdere terugkeer. "Ik richt me nu helemaal op 31 januari, de dag dat ik weer speelgerechtigd ben. Ik houd me niet bezig met andere scenario's."