Borsato ontkent belastingfraude

Marc (MPG)

Marco Borsato heeft via zijn website gereageerd op het verhaal dat hij belasting heeft ontdoken. De financieel zwaar getroffen zanger zegt dat hij niets te verbergen heeft en had. Ook geeft hij toe dat hij in 2007 twee miljoen euro betaalde aan de fiscus.

"Aan het begin van mijn carrière is aan mij geadviseerd mijn platenroyalties te laten beheren door een op de Antillen gevestigde vennootschap", legt Borsato uit. "Later, toen bleek dat mijn carrière zich helemaal niet buiten Nederland en België had ontwikkeld, heeft de fiscus daar vragen over gesteld. Die discussie heeft in 2007 geresulteerd in een betaling door mij van twee miljoen euro belasting."

Borsato benadrukt dat er 'al jaren' niets meer via de Antillen loopt. "Ik betaal gewoon net als ieder ander in Nederland belasting over mijn inkomsten. Van een 'potje op Curaçao' is helemaal geen sprake."

Tot slot benadrukt Borsato dat de financiële constructie niets te maken heeft met het debacle rondom The Entertainment Group. Het artiestenbureau, waarvan Borsato medeaandeelhouder was, ging in september failliet. "Ook hier weer veel van geleerd", besluit de zanger.