Briatore wil alleen terugkeren bij Renault

Marjo (Muck)

Dat de schorsing van Flavio Briatore onlangs ongedaan werd gemaakt, houdt nog niet in dat de voormalig teambaas van Renault terug zal keren in de Formule 1. De Italiaan geeft aan het niet te zien zitten om bij een ander team zijn rentree binnen de koningsklasse van de autosport te maken.

In een interview met Daily Mirror zegt hij: "Tijdens mijn leven zal ik nooit aan ander team dan Renault managen. Ik heb geen zin mijn naam aan een ander team te verbinden.". Aangezien Renault net een aantal veranderingen in het management heeft doorgevoerd, waaronder het aanstellen van Eric Boullier als teambaas, is de kans dat we Briatore nog terug zullen zien erg klein.

Briatore geeft toe dat zijn beroep tegen zijn verbanning vooral bedoeld was om zijn goede naam te redden. "Ik heb mijn reputatie in ere hersteld. Na twintig jaar in de Formule 1 te hebben gewerkt laat ik me niet zomaar wegsturen.". De uitspraak van het Franse gerechtshof kan overigens nog herzien worden, de FIA heeft namelijk beroep aangetekend tegen de uitspraak van de rechter.