Wenger ziet Fàbregas alleen maar beter worden

Olga Kroeders

Arsène Wenger was gisteren na de zege van Arsenal op Bolton Wanderers (0-2) zeer te spreken over zijn aanvoerder Cesc Fàbregas. De Spanjaard keerde terug van blessureleed en deed meteen van zich gelden.


Fàbregas scoorde zijn tiende treffer van het seizoen en was aangever bij de 0-2 van zijn landgenoot Fran Mérida. "Kijkende naar deze wedstrijd is het niet lastig om voor te stellen hoeveel we hem gemist hebben,” zei Wenger tegen Skysports. "Wat voor ons echter het interessantst is, is dat Cesc alleen maar beter en beter wordt en zijn persoonlijkheid ontwikkelt. Hij wordt dit jaar 23. Hij begint pas."

Fàbregas werd flink aangepakt door de spelers van Bolton, maar volgens Wenger moet de Spanjaard hiermee om leren gaan. "Van buiten lijkt het alsof het erg hard is. Misschien klopt dat wel, maar dat is nu eenmaal altijd zo met getalenteerde voetballers. Zij zijn moeilijk van de bal te krijgen en hij is degen die het meest aan de bal is. Het is daarom niet geheel onlogisch dat de tegenpartij soms wat meer zijn best doet om hem te stoppen."