[AO] De Bakker: "Ik zat er dichtbij"

JJdJ1984

Thiemo de Bakker is eerder vannacht uitgeschakeld tijdens de Australian Open. De Nederlander nam het op tegen de Amerikaanse topspeler Andy Roddick. De Bakker had het gevoel in de hele wedstrijd dichtbij te zitten maar tegelijkertijd was de overwinning zo ver weg.

"Qua score ga ik er vrij kansloos vanaf, maar de statistieken laten een heel ander beeld zien. Maar ja, als je kansen die je krijgt niet grijpt, weet je wat er kan gebeuren". De nummer tachtig van de wereld zegt niet nerveus te zijn geweest voor het duel met Roddick. "Een gezonde spanning, meer niet. Ik keek echt uit naar dit duel. Ik weet nu in ieder geval hoe het voelt om tegen Roddick te spelen. Ik weet dat ik best een goede wedstrijd heb gespeeld, maar baal zo vlak na de wedstrijd toch flink. Ik heb immers gewoon verloren en er zelfs niet eens een tiebreak uit weten te slepen. Dat zijn feiten die liegen er niet om."

De Bakker reist nu terug naar Nederland waar hij zich gaat voorbereiden op het World Tennis Tournament in Rotterdam. De Bakker heeft een wildcard gekregen van toernooidirecteur Richard Krajicek.