[Afrika Cup] Uitslagen Poule C

Peterselieman

Vandaag kwamen de landen uit Poule C in de Afrika Cup in actie. Nigeria moest het tegen Benin opnemen, terwijl Egypte Mozambique trof. Bij winst kon Egypte zich al plaatsen voor de kwartfinale van het toernooi dat in Angola gehouden wordt.

Nigeria - Benin

Nigeria verloor in de eerste wedstrijd van Egypte, terwijl Benin met 2-2 gelijkspeelde tegen Mozambique. De Super Eagles waren uit op revenge en in de eerste helft was de ploeg van Shaibu Amodu de ploeg met de meeste kansen. De ploeg was niet de betere, maar Nigeria kwam vlak voor rust wel op voorsprong. Een handsbal van Benin zorgde er voor dat Yakubu na 42 minuten een penalty kon benutten.

De tweede helft was Benin de betere ploeg. De ploeg ging op zoek naar de gelijkmaker. Het team creëerde kansen, maar Nigeria bleef met enig kunst en vliegwerk overeind, waardoor het alles in eigen hand heeft om zich te plaatsen voor de kwartfinale.

Egypte - Mozambique

Egypte had een eenvoudige opgave tegen Mozambique. De Farao's kwamen al in de tweede minuut op voorsprong, want Dario Khan schoot in de tweede in eigen goal. In de eerste helft bleef Egypte de sterkere ploeg, maar tot scoren kwam de ploeg niet meer, al was Emad Meeteb er nog dicht bij. Tien minuten voor tijd werd het wel 2-0 door een fraaie volley van Mohamed Gedo. Hij schoot de bal in de kruising, waarmee Egypte zich verzekerde van een plaats in de kwartfinale van de Afrika Cup. Mozambique moet nu in de laatste wedstrijd van Nigeria winnen wil het zich plaatsen voor de volgende ronde.

Stand:

# Land Wedstrijden Winst Gelijk Verlies Punten Doelsaldo
1 Egypte 2 2 0 0 4 5-1
2 Nigeria 2 1 0 1 3 2-3
3 Benin 2 0 1 1 1 2-3
4 Mozambique 2 0 1 1 1 2-4