Kabouter Wesley op Nederlandse televisie

shiz

Niemand minder dan Kabouter Wesley zal verschijnen op de Nederlandse televisie, zo weet het Belgische Het Nieuwsblad te melden. De eigenwijze kabouter zal voortaan te zien zijn op Comedy Central.

Het karakter is een creatie van de Belg Jonas Geirnaert, die de stripverhalen over de avonturen van de kabouter voor het Belgische Humo creëerde. Uit de strips maakte hij korte animatiefilmpjes, waarbij hij zelf de rauwe en schreeuwerige stem van kabouter Wesley voor zijn rekening nam. Deze waren vervolgens te zien in de afleveringen van Man bijt hond.

Vorig jaar brak de gekte helemaal los en werd kabouter Wesley een grote hit. Geirnaert was plots een graag geziene gast en verscheen onder meer in De Wereld Draait Door (DWDD). Die waren onder de indruk van de filmpjes en vroegen hem zelfs of hij niet filmpjes voor DWDD kon maken. Inmiddels is Comedy Central er dus mee aan de haal gegaan. De zender die onder MTV valt, zendt ook afleveringen van series als South Park en Family Guy uit. De afleveringen van kabouter Wesley zijn er vanaf volgende week vrijdag te zien. Geirnaert is blij met de ontwikkelingen. Hij weet dat zijn animaties het vooral goed doen bij de jeugd en vindt het geweldig om mensen daarmee te kunnen vermaken.

Naast Nederland zijn er misschien ook andere landen met interesse voor het kaboutertje. Geirnaert zelf wil niet te hard van stapel lopen maar zou het wel onwijs leuk vinden als het kaboutertje er ook zou komen in de varianten Engels en Frans.

In mei vorig jaar stopte de Belgische tekenaar met de stripjes over de kabouter. Volgens hem was het moeilijk om telkens op de proppen te komen met een originele verhaallijn. Hij was bang dat de verhaaltjes te veel op elkaar zouden gaan lijken. Inmiddels heeft de beste man weer genoeg inspiratie en is bezig met de huidige reeks van zo'n tien afleveringen. Deze zullen tot mei bij Humo en Man bijt hond verschijnen. Als Geirnaert daarna altijd nog inspiratie over heeft, wil hij er daarna ook nog wel mee doorgaan.

Jonas Geirnaert in DWDD