Douglas inzetbaar tegen Utrecht

Olga Kroeders

FC Twente-trainer Steve McClaren kan morgen beschikken over verdediger Douglas. De Braziliaan had deze week last van zijn enkel, maar lijkt op tijd fit voor de ontmoeting met FC Utrecht. Rechtsback Ronnie Stam lijkt ook tijdig hersteld voor de ontmoeting in de Galgenwaard.

Douglas trainde vandaag weer met de groep mee in de afsluitende training. De technische staf liet na afloop weten dat de Braziliaan fit genoeg is om mee af te reizen voor het uitduel tegen Utrecht. Kort voor de wedstrijd wordt bekeken of Douglas fit genoeg is om in de basis te starten. Anders neemt hij plaats op de bank.

De zorgen over de inzetbaarheid van Stam zijn ook weggenomen. De rechtsback trainde in de laatste oefensessie voluit mee en lijkt geen probleem te vormen voor de wedstrijd tegen Utrecht. Naast Douglas bestonden er ook twijfels over het meedoen van Stam.

McClaren kent op het middenveld meer problemen door de afwezigheid van Theo Janssen, Cheikh Tioté en Nashat Akram. Dario Vujicevic krijgt daardoor naar alle waarschijnlijkheid een basisplaats van de Brit.